Back

Звіт по роботі в умовах стабілізаційних відключень електроживлення на регулярній основі станом на 28.10.2022

Останні два тижні наче повернули нас у перші дні масованих ракетних атак, але ми вже набагато сильніші та згуртовані. У перші місяці, наша мережа втрачала оптоволоконні канали внаслідок пошкоджень оптоволоконних кабелів. Але тоді, електроенергія постачалась, й все залежало тільки від ЗСУ та сміливості наших майстрів.

Сьогодні ж, перед українцями стоїть новий виклик. Тяжко уявити сучасний світ без електроенергії, телекомунікації не є виключенням.

Хотіли б пояснити, на деяких прикладах чому Інтернет пропадає, та яку колосальну роботу проводять наші технічні спеціалісти, що зробили і яких результатів досягли.

Знеструмлення магістрального обладнання, яке обслуговує район. Штатні резервні акумулятори, які встановленні по замовчуванню, тримають  2-4 години. Це за умови, що акумулятор встиг перезарядитись належним чином між включеннями. Після закінчення цього терміну, якщо штатне живлення не відновилось, бригада виїжджає із генератором та живить обладнання за допомогою генератора. Усі бригади працюють понаднормово.

Знеструмлення обладнання у сусідніх будинках. Інтернет це мережа пов'язаних серверів. Наша мережа побудована по топології “кільце”. Наприклад, в один район об'єднано 50 будинків, якщо світла не буде в одному, то це не вплине на інші. Головне, щоб працював магістральний майданчик. Але, якщо більше будинків відключені від живлення, то Інтернет пропадає й в інших. В таких випадках, ми також направляємо бригаду із генератором, щоб підживити конкретний будинок та повернути зв'язок.

Електроенергії в будинку немає, а Інтернет є, як світло відновили, інтернет пропав. Що робити?

Різні фази живлення будинку підпадають під різні графіки. Найчастіше, обладнання провайдера знаходиться на “технічній” фазі живлення. Після відключення світла, Ви можете підключити кабель напряму в ноутбук або якщо є домашній  UPS продовжувати користуватись послугою через Wi-FI. Якщо не працює - то очікувати відновлення штатного електроживлення нашого обладнання.

Ми проаналізували ситуацію й провели наступні стабілізаційні міри:

  • Деякі майданчики (де це було можливо) вже підключені на різні фази електроживлення
  • Виявили магістральні майданчики, які найчастіше без електроенергії та доставили туди акумулятори
  • Закупили та отримали додаткові генератори
  • Перекваліфікували та розширили штат майстрів під виїзди для резервування 

Терористи хотіли нас залякати та посіяти хаос, але ми адаптуємось та станемо сильнішими.

ДОМОНЕТ робить все можливе у цей час для забезпечення зв'язком своїх абонентів!

Чекайте більше гарних новин від нас уже в листопаді.

Дякуємо що з нами!
Разом до Перемоги! 

arrowUp